به گزارش خبرنگار مشرق، گوگل با همکاری چند دانشگاه و مؤسسه، بنیادی را برای بررسی اینکه تأثیر طولانی مدت اینترنت بر روی کاربران نقش اینترنت در جامعه و تغییرات اجتماعی؛ راه اندازی می کند.
به گزارش دویچه وله، تأمین مالی این پروژه در ابتدا با کنسرن گوگل خواهد بود.
شرکت گوگل تأمین هزینهی انستیتوی تحقیقاتی اینترنت برلین را که از ابتدای پاییز امسال کار خود را آغاز خواهد کرد را با اختصاص ۵ / ۴ میلیون یورو در سه سال نخست، بر عهده گرفته است.
محققان در این پروژه تلاش میکنند با راهاندازی پلاتفرم"Regulation-Watch" قواعد سیاسی را که در کشورهای گوناگون در مورد اینترنت وضع شدهاند، جمع آوری و با یکدیگر مقایسه کنند. پیامد سانسور محصولات مشخصی از اینترنت در کشورهایی همانند چین بر روی جامعه، از دیگر موضوعهای مهم در این انستیتو خواهد بود.
این انستیتو پژوهشهای خود را بر دو زمینه متمرکز خواهد کرد؛« فهم بهتر» تغییرات اجتماعی که منشا یا تقویتکنندهی آنها اینترنت است و ایجاد امکان دخالت همهی گروههای جامعه در ساخت آیندهی شبکه.
ایجاد امکان دخالت همهی گروههای جامعه در ساخت آیندهی شبکه یکی از موضوعهای پژوهشی در این انستیتو خواهد بود.
گفته میشود که به محققانی که با این پروژه همکاری میکنند، اجازهی دسترسی به بانک اطلاعات گوگل داده نخواهد شد. از سوی دیگر مسوولان پروژه اطمینان میدهند که پشتیبانی مالی گوگل در جهت و نتایج تحقیقات تأثیری نخواهد داشت.
پروژهای برای فهم آیندهی جوامع
اریک اشمیت، رئیس هیئت مدیرهی گوگل، در پیامی ویدیویی که روز دوشنبه (۱۱ ژوئیه) منتشر شد، دربارهی هدف این پروژه گفت: "نتایج تحقیقات این انستیتو قرار است کمکی باشد در راه تشریح تغییراتی که با گسترش تکنولوژی نوین در ارتباطاند."
رئیس دانشگاه هومبلت برلین هم هدف از راهاندازی این انستیتو را چنین بیان میکند: "گوگل میخواهد درمورد نتیجهی ارتباط شبکهوار دیجتال جهان بیشتر بداند. برای ما هم مهم است که بفهمیم چهطور میتوان با احساس مسئولیت، اینترنت را به خدمت گرفت."
برای رسیدن به نتیجهی مطلوب، پژوهشگرانی از رشتههای گوناگون علمی با این پروژه همکاری میکنند؛ از کارشناسان IT و جامعهشناسان گرفته تا اقتصاددانان و حقوقدانان.